Изработване на сайт за недвижими имоти е проект с предварително проучване.

Динамичен или статичен сайт е за предпочитане при изработване на сайт за недвижими имоти?

Изработване на сайт за недвижими имоти с цел публикуване и редактиране на фирмени оферти безспорно изисква динамичен сайт.

Динамичният сайт съдържа в себе си административен панел за управление на съдържанието на сайта, включително и на имотите в него:

  • текст,
  • снимки,
  • карта с местоположение,
  • връзки към различни категории и показатели,
  • динамично търсене,
  • контактна форма за запитвания за имота,
  • възможност за “постване” в социалните мрежи
  • публикуване на новини и анализи
  • фирмена информация.

Статичният сайт няма възможност да обновява информацията посредством административен панел. Това е така нареченият сайт – визитка.

Статичният сайт играе най-вече рекламна роля: издига престижа на фирмата, изгражда цялостната бранд реклама и най-вече представя бизнеса на агенцията в онлайн пространството.

Статичният сайт е с по-нисък бюджет за изработване и не изисква поддържане на информацията ежедневно от страна на собственика на сайта – агенцията или брокера на недвижими имоти.

Всичко това е чудесно, ако популяризирането на сайта не срещаше особени трудности със статичното съдържание.

Световните търсачки и най-вече google имат сложен, постоянно променящ се алгоритъм за определяне на позицииизработване на сайт за недвижими имотите на сайтовете по търсени ключови думи.

Сайтовете със статично съдържание се класират добре, ако са добре оптимизирани по определени ключови думи, но само в пазарни ниши, в които не е особено силна конкуренцията.

Нишата на сайтовете с недвижими имоти е отдавна оптимизирана. Има сайтове с дълга история, добър код и отлично съдържание по ключови думи, изградени линкове, които трудно ще бъдат достигнати от нови сайтове за имоти и то статични / бихме казали невъзможно/.

Динамичното съдържание ще увеличава интереса на потребителите към сайта и с многото си и оптимизирани страници, сайта ще успее да се класира и да заеме своето място в търсачките.

Нали това е крайната цел – сайтът за недвижими имоти  да бъде открит от потребителите, които търсят услугите и офертите, предлагани в него.

Изработване на сайт за недвижими имоти – динамичен или статичен ?

Отговорът за избора е ясен: динамичен!