Има ли правила как се прави сайт за недвижими имоти.

Може ли сайтът да бъде безплатен или как да си направим сайт с минимален бюджет.

Изработката на сайт за недвижими имоти е свързана с  правила, към основните моменти от етапите на създаване на сайта.

Как се прави сайт за имоти в 10 стъпки

  1. Концепция за сайта – динамичен или статичен – Преди да се започне с изработката на всеки сайт, трябва да се изгради концепция за него. Сайтът за недвижими имоти може да бъде само презентация на дейностите, контактна информация, информация “За нас” и да съдържа препратки към офертите за недвижими имоти в друг сайт. Динамичният сайт изисква офертите да са част от него и да се въвеждат и актуализират постоянно.
  2. Цели, които сайтът трябва да изпълни – Дали това, което се цели като краен резултат е презентация на дейността и виртуална визитна картичка или целите са свързани с постигане на първи позиции в резултатите от търсене в Google, или са свързани с нещо друго?
  3. Избор на хостинг – има много безплатни хостинги, които може да се използват, за да се качи сайта. За съжаление повечето от тях са свързани с реклама и линкове, които отслабват класирането на сайта в търсачки.
  4. Избор на домейн – безплатният хостинг предлага обикновено и поддомейн имена на сайтове, които не могат да се оптимизират за търсачките и не са от вида ime.com а ime.ime-na-xosting-kompania.com
  5. Система за управление на съдържанието – сред безплатните варианти на системите за управление на съдържанието, най-удачен е wordpress. Разбира се, хостънг плана трябва да го позволява. Също така  не може да се разчита единствено на лесната инсталация, а трябва да се направят и съответните настройки за работа, да се инсталират плъгини, теми, да се подобри кода, там, където е необходимо.
  6. Дизайн – готовите теми за сайт са удобни за инсталиране без познания по дизайн на сайтове. Имат недостатък, че така изглеждащи сайтове има още много, а промените по темплейтите са трудни.
  7. Снимки и представянето им в сайта – Необходимо е да се използват програми за промяна на размера на снимките, преди да са качени в сайта, за да не забавят неговото зареждане. При използването на готови темплейти трябва да се съобрази широчината и височината на снимките с тази при тяхната  визуализация на сайта.
  8. Модули за филтриране и търсене – най-полезните инструменти за всеки сайт за недвижими имоти. Обикновено присъстват в ограничен вариант при безплатните системи и е необходимо до написване на програмен код или закупуването на готови модули.
  9. Off page оптимизация – Изисква познания  най-малко в html и css, за да се извърши. Необходима е за класирането на сайта в търсачките.
  10. Реклама в търсачки и портали – Единствено ръчно въвеждане на сайта в търсачките и порталите. Съобразяване на заглавието на линковете и описанието с ключовите думи в сайта.

Как се прави сайт за недвижими имоти?

Тези 10 стъпки и основните насоки в тях са опит да се представят етапите в изработката на сайт за имоти, а и не само – на всеки един сайт.