Печеливш сайт за бизнеса е част от цялостна маркетингова стратегия за развитие.

Но все пак как изглежда един печеливши сайт  и кои са основните моменти, които да се изпълняват, за да може бизнеса да продава чрез  него?

Много са клиентите, които в даден момент ще потърсят продукт или услуга в google.

Как ще намерят именно ВАС, особено , ако сте начинаеща компания в своята област?

Още на първа страница с резултатите от търсене излизат  10 индексирани сайта. Рядко потребителите минават на 2 или 3 страница на резултатите от търсене.

Нов сайт би излязъл на първа позиция по ключови думи, ако конкурентната ниша е много слаба или ако се вложи голям бюджет за това.

Печеливш сайт се прави не само с оптимизация за търсачки. Много повече потенциални клиенти в даден момент ще потърсят присъствието именно на вашата компания в интернет и е от особено значение да намерят информативен, добре изглеждащ и подреден сайт.

Така че ето 5 от основните стъпки,  за  да имате  печеливш сайт

  1. Естествено най-напред – създайте свой собствен фирмен сайт/ а не от вида firma.imot.bg/, за да изградите онлайн имидж. Отделете време да сърфирате в интернет като търсите сайтове, които ви харесват като навигация, визия или информация, за да може по-лесно да постигнете желаните цели.
  2. В сайта въведете лесна навигация, за да могат потребителите веднага да намират това, от което се нуждаят. Има страници, които те очакват да видят като: Контакти, За нас, Начало…
  3. Винаги мислете в сайта от гледна точка на потребителя, а не на професионалистта в своята област
  4. Помислете за съдържанието и стила на предоставената информация – видеозаписи, снимки, статии, блогове, вътрешни страници – все пак това е посланието към потенциалните клиенти и това ще ги накара да работят с вас и да се върнат отново на сайта.
  5. Разбира се необходима е и  SEO оптимизация на сайта, най-вече свързана с уникално съдържание, наситено с ключови думи и добър линк билдинг

Не трябва да се забравя, че създаването  на един сайт и постигането на целта – той да бъде печеливш за бизнеса, който представя е не само въпрос на професионално отношение към повдигнатите въпроси, но и част от цялостната бранд реклама на фирмата.