Печатна реклама или сайтове за имоти?

Дали днес този въпрос изглежда предопределен в полза на порталните сайтове за имоти.

Агенциите за недвижими имоти все още разчитат на “традиционните” средства за реклама, свързани с публикуване на оферти за недвижими имоти във вестници и списания. Те самите обаче признават, че печатните издания не са с толкова потребители, колкото са били преди 4-5 години.

Печатните публикации са за имоти, които трябва да се реализират бързо, тези, които са по-евтини и разбира се, оферти за имоти се публикуват  просто заради самото присъствие на агенцията за потребителите, които все още четат вестници и списания.

Кои са големите играчи при печатните издания?

Класация на топ 3:

  1. Софийски имоти и съответните регионални издания като Русенски имоти, Варненски имоти, Пловдивски имоти, Бургаски имоти, Плевенски имоти, Старозагорски имоти.
  2. АЛО със своето присъствие в София, Ямбол, Сливен, Пловдив, Бургас, Стара Загора
  3. Позвънете София, Пловдив и Варна

Изброените печатни издания не са с еднаква сила в различните си издания. Например лидер в София е Софийски имоти, а в-к Ало е почти непознат.

Да, все още има както брокери, така и клиенти на недвижими имоти, които не работят с интернет или намират необходимост за по-успешна реализация на имотите в печатните издания.  Заради тях, печатният сегмент, свързан с обяви за имоти все още съществува.

Безспорно, интернет рекламата на имоти е водеща и измества печатната. Повечето собственици вече публикуват единствено в порталите за имоти и дори не са чували за рекламните приемни на Позвънете. Така е и с някои агенции за имоти.

Интернет в България е лесно достъпен и с това се превръща в мощен инструмент за реклама.

Кои са колосите сред порталните сайтове за имоти

  1. imot.bg
  2. imoti.net
  3. homes.bg

Въпреки, че след първата позиция се чудя дали има смисъл от останалите две.

Създаване на сайт за имоти е не-лека задача. Практичност, професионализъм , новаторство и голямо уважение към основния двигател на сайтовете за имоти – агенциите за недвижими имоти – това е тайната рецепта на imot.bg и безспорната лидерска позиция сред останалите сайтове за имоти.

Роля, която сайтът imot.bg напълно си заслужава.