Съществуването ни в ерата на информационното общество, пренася бизнеса в интернет.  Какво е content marketing в интернет? Голяма част от потенциалните клиенти на бизнеса правят онлайн проучване, преди да направят личен избор. И какво търсят?  Полезна информация като мнения, препоръки, съвети,  всичко, което може да им помогне да направят информиран избор.

Фирменият профил безспорно е свързан с поддържането и обновяването на собствен сайт в интернет.

Content marketing в сайта изгражда авторитет и доверие към стока, услуга, фирма в интернет чрез допълнително съдържание с полезна стойност.

На какво прилича content marketing – а?

Всичко зависи от съдържанието и целите на сайта.

Например за сайт, посветен на уеб дизайна content marketing включва – поредица от видеоклипове, показващи как се изгражда един сайт; блог пълен с полезни съвети и трикове за това как всъщност работи уеб сайта; обучение, което цели да покажи на клиентите, че разбирате от работата си и т.н.

Не трябва да се забравя, че светът на клиентите, които търсят потенциално ВАС в интернет имат собствен живот с проблеми, успехи или несгоди. Информацията в сайта трябва да е насочена към това, да решава проблеми.

Отношението в сайта към клиентите не трябва да бъде: “Хей, искаш ли да ти продам нещо?”.

В сайта трябва да има лично отношение и то да бъде: “С какво можем да помогнем”.

Така с content marketing се вписвате в решаването на проблеми – печеливша политика за увеличаване на бизнес успехите.

За да привлечете  повече клиенти към вашия бизнес, използвайте маркетинг съдържание, с което да се ангажират и да информира клиентите.

Поддържането на сайт с активно и вярно съдържание, актуално и информативно,  ще гарантира задържането на потенциалните клиенти в сайта и ще даде възможност да се спечелят за бизнеса ви.

С правилно и точно /по ключови думи/ изграден content marketing ще успеете да привлечете и потребители, които изначално не търсят вашите услуги, но в последствие са появили интерес.