Google оптимизация на сайтове за имоти се съобразява с основните правила за SEO. Сайтовете за имоти като резултат от търсене в google и то само за България са в жестока конкуренция за класиране по ключови думи. Само при търсене на думи като “имоти” или “недвижими имоти” се генерират над 3 500 000 резултата за всяка дума.

Google актуализира своите алгоритми редовно и след новата актуализация ще има отново промени, които ще се извършват постепенно и ще пренаредят класацията за търсене на ключови думи.

Във връзка с тази актуализация, google наблягат на 9 промени, с които трябва да се съобразяват seo специалистите при google оптимизация на сайтове за недвижими имоти:

  1. Актуализация на Penguin – инструментът на google ще следи повече сайтове и най-новото: уебсайтове, които използват спам инструменти за създаване на препратки. Също така трябва внимателно да се използват думите в публикациите, защото google  няма да толерира сайтове с думи като “атомна бомба” или “груба сила”.
  2.  Google не харесва рекламни статии с цел да се получават повече препратки, когато изрично препратките не са определени като  Nofollow.
  3. Google ще следи по-отблизо спамърски заявки, обикновено, свързани със запитвания в сайта. При google оптимизация следва да се избягват.

  4. Сайтовете, използващи ферма за линкове  няма да бъдат извеждани в предни позиции при класиране.
  5. Google ще анализира по-задълбочено backlinks с много по-усъвършенстван софтуер за това.
  6. Google работи по по-добра система за откриване на хакнатите сайтове, така че е добре сайтът за имоти да е регистриран в  Google Webmaster.
  7. Авторитетът на сайта ще повиши неговия рейтинг.
  8. Panda актуализация ще цели да включи и други показатели за качество, а не само оригиналност на текста, което е добре за google оптимизация на сайтове за имоти, които имат малко уникално съдържание и голяма част от тях бяха засегнати от Panda.
  9. Google мрази дублиране на съдържанието, така че очевидно е, че би искал да намали клъстери от резултатите от търсенето от един и същ сайт. Google ще започне да показва само по една страница от сайта на първа страница в търсачката.

Накратко,  промените вероятно са добра новина за повечето агенции по недвижими имоти, защото и малките сайтове с правилна google оптимизация имат шанс да се класират на първа страница в световната търсачка.